joi, 4 ianuarie 2007

Padina-Saua Strunga-Moeciu


Intrucat ma doboara o covarsitoare lene (si ma mai si laud cu asta), m-am gandit sa lansez povestioara turei noastre haioase dintre Craciun si Rev. Am plecat din Bucuresti cu Matei si cu Mai cu destinatia Padina prin Valea Sugarilor - Moeciu.
Primul succes reportat este ca Matei se scoala relaxat pe la 6 (la 7:30 aveam trenul) si incepe sa caute agitat echipament de indesat in rucsac. Plecam in goana calului spre gara...pe la Victoriei constata ca a uitat banii acasa.
Nu-i bai..:)) trenul sa-l prindem. Si il prindem....Al doilea succes reportat este faptul ca nu reusim sa negociem nimic cu supra asa ca platim 2 bilete cu pretz de bilet rupt in tren ..haha...adica vreo 860 000....o nimica toata..:d.
Desi luasem si eu ceva bani la mine...socoteala asta cu trenu' ne-a scapat din plan...asa ca matei isi trezeste din somn 2 prieteni din Busteni si ii usureaza de 1,56 mil...mai colaboreaza si Mai...ne descurcam :) Ajungem in Busteni si reportam...ia ghicit ce:) ....un al treilea succes, evident:...cabina nu functioneaza din cauza vantului....uraaaaa:))))) Sunt oarecum debusolata...nu ma vad urcand pe Shiel..dupa varicela mea....dar pana la urm,a e fun... Imi cumpar o pereche de manusi de schi cu 100 000lei..de la cabina de jos...ca pe cele primite de la Mos trebuie sa le schimb, sunt prea mari....
Intre timp....hopa tropa....apar la cabina Bala si Alberto aka Alfonso..Ce faceti maaaaaa..Bine maaaaaaaaa...Unde mergeti?
In padina. Si voi? Si noi? cica stim, ca ai dat mesaj pe lista la alpinet :))) Small world....intre timp ne cumparam si o harta ca pusesem pariu ca e untraseu amrcat de la Cota 1400 la Padina. pierd pariul, dar fac rost de o harta..Ura....Timpul trece, noi o frecam jos la cabina.

Apar si Bubulu cu inca un tip...ne uitam unii la altii...pana la urma Bubulu da dry toolingu' pe freeride si plecam si noi spre Sinaia. Sun la Sinaia la cabina.. Nu merge nici una...uraaaaa....totusi o luam spre Sinaia ca sa urcam cu un microbuz pana la cota 1400m.
Cand ajungem la 1400, dau drumu si la cabina catre 2000. Matei face economie de bani si risipa de timp si urca pe piei (pe schiuri) de la 1400m la 2000m...Io cu baietii, ca baietii la 2000, la un vin fiert, la o poza pe platou.
Pe la 3 ne urnim si noi si o dam la vale de la Valea Dorului spre Padina, nu pe marcaj, ca era poteca, prin balariile pe unde ne-a dus Bala..de am inotat prin zapada pana la fund....in rest superb.

Se face noapte, ajungem la Padina, suntem singuri in cabana...uraaaaaa....stam la ceaiuri si vinuri fierte si mancam..bine:)...

E f curat ca s-a facut curatenie pt rev.
Punem tara la cale si ne hotaram sa mergem pe Horoabe a doua zi apoi sa mai dormim o noapte in padina.
Dimineatza pe la 11 aflam ca trebuie sa plecam, toata cabana era rezervata pt Rev....asa ca pedalam cu mult spor sper Saua Strunga, unde ajungem pe la 1-2. Ne despartim de Bala si Alfonsi care pleaca spre Omu, imi uit pioletul la refugiu, mi-l aduce Matei...si incepem sa coboram spre Moeciu. Semnele sunt acoperite de zapada, asa ca pierdem repede marcajul cruce rosie si ne hotaram, sa continuam pe banda rosie...(chit ca pe harta scria ca e mai lung cu o ora)..Ne pregatim sufleteste pt cele 5 ore juma si ii dam bice...cateva traversari de valcele...fara
probleme...zapada mica...emotii mici..un drum superb, traseu minunat, soare de apus, senin de sticla...wow....
Pe la 4-5 suntem in Moeciu de Sus...si ne cautam loc de casa si masa..Il gasim repede...ieftin si bun...Bulz si carnati, patut cald...ce viata.
Pe 29 o luam la vale sin nou, facem stopul si ajungem pe la 3 in Brasov..si acasa....
Va amintiti de manusile cumparate din Busteni, nu.?:) le-am uitat in masina care ne-a dus in BV....:d

Iar e bine in excursie :)