miercuri, 20 august 2008

Piatra Craiului 17-18 aug



Motto pt Bogdan Voina:)cu mentiunea ca orice botez e greu :)

"De vrei sa stii ce-i muntele, sa urci prin Crapatura
S-ajungi pe Varful Turnu, sa mangai stanca dura
Sa treci de Ascutit, Timbalele-amandoua
De Varful Sbirii, Omu cand ninge si cand ploua

Cand rauri de sudoare-ti vor sirui pe fata
Sa ai credinta-n tine si-ncredere in viata
Aicea sus pe munte nimic nu e usor
Mai bine stati acasa in poala mamelor"

Dragii babei :),

Ma bucur ca prima tura cu care am inaugurat cei proaspeti 30 anisori ai mei a fost in Crai. Ca sa citez un mare filozof bulgar : “asta imi da speranta ca exista viata si dupa 30 de ani” :). Ca atare, am fugit in Crai (n.a. Piatra Craiului) vineri pe la pranz intr-o echipa absolut geniala, respectiv Alex Gavan (proaspat cuceritor al inca unui varf Himalayan – al treilea), Bogdan Voina, un prieten de-al lui care nu mai fusese ever la munte, Matei cu conditie fizica excelenta si cu mine. Tare echipa, nu? F omogena:).
Dupa o masa copioasa in Targoviste pe la 6 seara (ora potrivita pentru un lunch relaxat), am parcat masina in Zarnesti si am pornit spre Crapatura, ca vorba ceea, nici unul din noi nu mai fusese pe acolo si nu prea avea sens sa mergem pe Botorog la 10 noaptea..poi daca e bal, bal sa fie :) Dupa o ora de mers aiurea prin fanete, Matei il suna pe Soimaru care reuseste sa ne directioneze spre intrarea in vale, unde incepe urcusul…
Bogdan este incantat, il injura pe Don Gavani din 3 in 3 minute (si presupun ca si pe noi in gand) pufaie, bombane, dar urca constiincios la vreo 50m sub noi, care plictisiti de atata noapte am dat-o mai iute in sus…la 2 suntem in Saua Crapaturii si la 3 suntem cu cortul pus si mancati..yupiiiiiiiii..luna e plina si f frumoasa...:)
Sambata dimineata ne trezim abrupt si facem jonctiunea cu Iuliana, Stefan si Adi si urcam in creasta…eu sunt incantata si mergem matematic de la Vf Turnu la Vf Ascutit…echipa antrenata merge La Om, eu cu Matei si cu genunchiul obosit ne retragem pe Padinile Frumoase…seara o lalaim la cabana, povestim, mancam…eu adorm la 9…yupiii…
Duminica Iuliana, Adi si Matei coboara pe Padina Hotarelor dupa ce urca iar in creasta…eu cu Don Gavani si Bogdan coboram pe la Botorog..apoi dormim o ora la Gura Raului, pe o margine de drum……….
F tare Craiul asta…cred ca o sa merg mai des :)
































3 comentarii:

Iuliana spunea...

Waw, Ralucita, dar trebuie sa recunosc ca mai raportel de atata nici nu se putea ....... si descrierea incepuse asa de bine si cu multe detalii ... te-ai plictisit de povestit cand ai inceput sa urci in creasta ?!

Cosanzeana spunea...

V-a cam ars soarele ;)
Lasa Iuliana, is suficiente detalii ca sa moara unii de invidie :((

raluca spunea...

:)) expunerile scurte si concise nu plictisesc auditoriul...