marți, 3 iunie 2008

31 Mai 2008 - de la Omu pe Morar reloaded



















Si iar am inceput sezonul de schi pe vai cand altii il incheie…de data asta totusi am reusit sa-mi pun schiurile la statia meteo de la Vf. Omu, fara sa inot printre branduse ca primavera trecuta…A fost fun…
Am plecat din Bucuresti cu Matei si cu dl Cezar Manea (autorul multor trasee de alpinism, printre care “Cezar Manea” – 4B din Cheile Rasnoavei, unde am avut “onoarea” sa ma destrabalez acum 3-4 ani cu scaritele de rotpunkt intr-un pasaj 7+).
Destinatia era ciorba de la Omu si coborarea pe schiuri a vaii Morarului.
Am mers si am luat schiurile de la Bubulu (dupa o amenda de radar la 95km/h) dupa care am stat 2 ore la cabina la coada. Vreme superba…Bubulu si Cezar au plecat inaintea noastra spre Omu, cu scopul precis de a cobora pe Bucsoiu.
Noi am ramas in urma si ne-am distrat traversand “Le Grand Cerdac” pe traseul de vara printre limbi de zapada neprietenoase. Matei a reusit sa scape camera video din piatra in piatra pe Valea Cerbului. Culmea este ca dupa ce a recuperat-o, am constatat cu incredibila uimire ca inca functiona... in oarecare masura…:)
La Omu era aproximativ pustiu…si eu care ma gandeam ca o sa-i gasesc acolo pe Iuliana, pe Tibi, pe Nea Gigi, pe Bubulu, pe Irina…etc etc…nimeni…si ceata se urca enervant din vale…ca de obicei, mi-e f lene, asa ca hotarasc ca ora 5pm e o ora numai buna de plecat de la cabana (apropos, s-a deschis cabana).

Dupa ciorba de rigoare, incep sa curga pe usa…ditamai gascalaul..de alpineti..ba de la schi de pe Gaura, ba de pe Valea Alba, ba de pe Cerb, care mai de care. Organizez repede o coborare la unison pe Morar si ii dam la vale pe zapada meseriasa din prima caldare. Ne filmam, eu ma dau ca o cizma….

Irina cu Laviniu, Dana si echipa per pedes au un ritm mai lent (deh, sunt fara doage de lemn) asa ca io cu Matei o taiem la vale pana in canion unde trebuie sa descatar pe clapari o avalansa veche innoroiata….la intrarea in padure asteptam echipa si o pornim pe potecuta la vale….ne popasuim pe undeva sub Valea Adanca (?) sau Bujorilor…sau o Albisoara..de unde admiram cu binoclul o ursoaica “tanc” cu 3 pui….departe..dar..o taiem totusi cu incredere la vale…si pe inserat iesim la Gura Diham.
Seara se incheie apoteotic cu Lacrima lui Ovidiu la Bubulu…iar duminica am invatat sa conduc pe serpentine cu frana de motor :D (Tantza, you are next !:) )