miercuri, 29 noiembrie 2006

arhiva...Oct 2004-Comorile Claii


mai dragilor mai,

Un week-end f foarte asteptat..pt ca mie imi era un dor nebun de munte...trasesem chiului de ceva vreme
si deja incep sa ma apese week-endurile in bucuresti....

In fine...echipa fantastika: io (modesta) , matei si mariusica, 3 viteji care s-au hotarat (pt ca Mariusica ne-a refuzat cu Costila-huo!! ne intalneam cu Cata Pobega altfel:), nu cata?: ) sa faca 2 super vai:)
respectic urcat sambata pe Seaca dintre clai si coborat duminica pe Zangur..Zangurel..:)


Am ajuns noi in Busteni pe la 9 juma....in tren cu Zupe, pretena&Co care aveau ca target sambata Valea Alba si duminica Valea Morarului...am incercat sa-i convingem sa mearga cu noi (Slava domnului ca nu au venit...ne-ar fi impushcat dupa aia!!!) si Peste care mergea in Crai.

Ne-am luat ceva de mancare apoi am pornit spre vale....valea super fainutza...eu nu mai fusesem pe ea..este un fel de sora geamana a Vaii Comorile Claii...super frumos...saritori ok...nu cine stie ce dificila.
In saritoarea cu fereastra era un snur de cordelina...erau pitoane ..ok...pe la 3 juma ajungem in Saua dintre Clai...pe o muzica de nunta..manelistico-lautareasca ...de la cartierul
de tzigani:) din Busteni..care o fi ala nu stiu:)....si staaam un soricel cald...mancam, palavragim..acolo e un coltzishor de rai....3 locuri de cort la naiba in praznic..superb...ne intalnim cu un el si o ea pe la 50 de ani....ne explica ca mai avem de mers pe Braul lui Raducu vreo 200m apoi intram pe Hornul cu Florile care ne scoate imediat in platou.
Estimez eu in gand..."vreo ora, ce mama naibii":)

Urmam braul si intram in horn....Fratzilor , care umblatzi prin balarii si care nu va catzartzi..coarda e sfanta...te scoate din cele mai nasoale belele..nu e un moft !!! serios!....au urmat niste traversee cam expuse..am asigurat...le-am trecut...apoi a urmat hornul..o scarboshenie ..totul se surpa...prindeai o priza buna..in 3 secunde erai cu ea in capul lui Marius (care era sub mine)...L-am p
ocnit un pic si pe Matei..ca sa nu se simta marginalizat....dupa chinul asta..care a durat cam 1 ora...am iesit pe o panta inierbata si f inclinata. Intuiam undeva deasupra platoul asha ca l-am trimis pe Marius in recunoastere inainte....si urca Marius f convins ca in capat e platoul...ajunge si ..noi din spate strigam " cum e , frate?"
"naspa, e râpa"...."vezi in stanga" "râpa"..."vezi in drapta" "râpa.." "vezi in fatza" " in fatza e râpa":))))
Evident ca eram convinshi ca face mishto de noi...asha ca am urcat relaxatzi pana la elunde...culmea..chiar era...râpa:)))) Moment sensibil:) Din instinct ma uit sa vad cam cat de plat e locul..si daca avem loc sa dormim legatzi de niste jnepeni :) era cat de cat...ok.....dupa 5 minute..in care matei a incercat sa gaseasca o cale de iesire de acolo...s-a facut brusc noapte.....:) vreo 7 juma si era bezna:)

Ne-am scos frontalele, am facut shedintza de grup si in unanimitate am zis ca mergem inainte...si
cand nu mai putem ne culcam:) Ne-am legat din nou si am urcat niste pante expuse...niste jnepeni care stateau cumva in aer...pasheam pe radacinile lor..dar sub ele era un mare gol...din fericire nu vedeam decat ce lumina lanterna..asha ca mi-am zis..ce nu vad inseamna ca nu exista:) si am urcat in continuare..urland la matei sa ma fileze f strans..... am regrupat pe niste radacini..altele....si am mai respirat vreo 10 min aer curat dupa care am urcat prin jenepeni vreo juma de ora..si cand zic "prin" inseamna efectiv "prin"...am inotat efectiv...eram vraishte..zgariatzi vai mama noastra...eu injuram din plin...imi intrau ace peste tot..inclusiv in gura...cu mainile negre de rasina si antebratzele zgariate in ultimul hal. ...si tarandu-ne asha ca shobolanii am reusit sa iesim din jnepeni...dar platoul inca parea departe....noapte in schimb superba..luna aproximativ plina..lumina nene...de plimbare, ce mai...
marius ne canta "te invit p aci...doar surprize surprize:)) " etc....in juma de ora..mi-a mirosit la platou pe o vale si la 9 eram in buza pklatoului..trantitzi pe iarba...beam o gura de vin roshu super (mai vrem mariusica!!!) si fumam o tzigara mult dorita...Matei era cam mofluz ca ishi cam solicitase piciorul proaspat scos din ghips....in 40 de min eram la Floare de Coltz...apoi ne-am retras la locul nostru de dormit...pe platou intr-un refugiu..nu dau detalii.

Duminica ne-am trezit pe la 9...ne-am plimbat pana in Caraiman si inapoi..apoi am luat Cabina p
ana in Busteni..unde ne-am intalnit cu Coti de la Salvamont care nu stiou dince ratziune ne-a facut cinste cu cate o bere...or mai fi si oameni buni pe lumea asta:))

Cam asta a fost tura:) Impresii?:)

Nu am timp sa recitesc...daca am gresheli, sa fie scuzate...am scris intr-o viteza absolut nebuna:)

Niciun comentariu: