marți, 28 noiembrie 2006

arhiva...Sept 2003-Omu-Valea Gaura

27 septembrie 2003- Statizia meteo Omu- Valea Gaura- Shimon

Plecam sambata la o ora pe cat de incerta, pe atat de nefamiliara...ora 11 (ziua, ei da..ziua..ce va minunatzi?:) ) cu un Intercity absolut sublim.....si absolut gratis. (informatzie de o importantza covarsitoare...pe IC nu exista supra)..Asa ca ne lafaim intr-un compartiment cu 4 locuri, masutza, usi glisante, oglinzi, spoturi, muzica...etc iar nashul uita sa revina sa-si ia tributul pregatit. Singura problema este ca nu opreste in Busteni (orash amarat , nesituat pe ruta internationala), motiv pt. care coboram in Sinaia. Si pt. ca ne batea un gand de miazanoapte...sa facem totusi ceva in we asta desi plecaseram pornitzi pe ideea de leneveala..., matei i-a sunat pe baietii de la meteo (de la statie de la omu) si au zis ca ne asteapta in seara asta....era cam 3 ora cand am ajuns in Sinaia..si pt. ca ne-am trantit in primul restaurant intalnit in cale...foarte repede ora 3 a devenit 4 :) Pe la 4 juma am ajus in Busteni...am facut ceva cumparaturi pt baietzii de la statzie...bere, zahar...alea...si am luat frumushel cabina (la juma de pretz, ca Matei a zis ca mergem la Catalin Manoliu...si aia ne-au intrebat daca suntem de la Salvamont ca aveam geci rosii:) )....si asha am ajuns noi pe la 5 la babele.....apoi la Catalin Manoliu la cabana...un personaj absolut memorabil....un vanatorash batran..cu niste ochi albastri mari care se holbau la noi de sub niste ochelari sticla de sifon, cu o palarie vanatoreasca pe cap cu o floare de coltzi din mucava la palarie si niste cizme de santier in picioare...ne-a prezentat-o pe "prietena " lui...o gagika la vreo 25 de ani..imbracata in goretecshi..ceea ce a generat o lunga discutzie de la cabana lui manoliu la statie despre potentza masculina si limitele ei :))

Cabana....sa innebunesti....garnisita cu lambriuri de lemn peste tot...atmosfera calda de casa de munte....apa curenta...calda...televiziune,cablu.....ce mai vrei mai mult?

Am plecat de acolo destul de repede spre statie.....

Putzina lume pe potecile alea adancite de shenile de tractor.

La statie nu era multa lume...s-au adunat mai multzi mai tarziu..I-am cunoscut pe George si Florin. George este exact cum banuiam...ca fizionomie si fire..(din povestirile lui matei). Atmosfera la statie a fost fainutza...Ingrozitor de cald toata noaptea...sufocant uneori...iar eu m-am trezity aproape la fiecare ora (dormeam in camera de sub camera lu george care facea masuratori din ora in ora toata noaptea...si se trezea punand telefonul sa sune...brrr...i-am povestit lui taica-miu...si mi-a zis ca nu e asha complicat sa le faca un sistem de inregistrare automata:)) ce fun ar fi...sa-l duc pe tata la omu sa le rezolve faza asta:)........Am mai cunoscut-o pe Georgiana (o tipa f simpatica...combinata cu George cred)...si o gasca de nebuni printre care unu' Mihai Zidaru..de la Himalaya..care tocmai se intorsese din Aconcagua si il injura la 10 minute pe Neacshu.

Duminica dimineatza am mancat ceva si am coborat pe Valea Gaura, nu inainte de a merge spre Vf. Scara pana la "gaura " din stanca prin care am pozat Valea Tziganesti.

Valea Gaura este absolut superba...un traseu foarte foarte usor dar f spectaculos. Dupa prima caldare mi-am adus aminte ca am uitat aparatul foto al lui matei pe scaun in bucatarie la statie:).......Am coborat apoi pana in stana din Gaura...unde am zabovit ceva mai mult. Teoretic ar fi trebuit sa continuam pe cruce rosie...(traseu care ne scotea in Bran) dar mai erau 3 ore juma...iar noi coboram de inca vreo 3..asha ca am preferat sa mergem prin satul Simon pana unde mai era 1h juma..(eu am insistat intrucat speram ca o sa reushim sa facem stopu' pana in Bran). Cand am ieshit in drumul forestier care duce dupa vreo 6-7km in Simon...am constatat ca matei si-a uitat palaria in stana din Gaura...Ash fi zis io ceva dar brusc mi-am amintit de aparatu' foto lasat pe scaun in Omu...asha ca am tacut cuminte:).....Am ajuns intr-un final in Simon...dupa un umblet enervant si care mi-a dat o febra musculara jaleee.....Dupa o incaierare cu 3 caini ai unui cioban (care era de fapt cu vacile) moment in care eu aproape ca am leshinat de frica....am ajuns la capatul puterilor si am intrat intr-o curte cu un magazinash de unde ne-am luat 2 beri si ciocolata ca sa ne mai refacem...cand au auzit oamanii ca suntem de la Bucuresti si ca venim din Omu..ne-au pus masa si ne-au cinstit (avusesera un parastas) gratis desigur (bine, ca erau dushi oamenii aia...) apoi ne-au si dus (tot gratis) cu un aro pana la rata care mereg in Bran...la 10 minute inante sa vina rata. ...

Numai ca vorba lui matei "cand mergem pe undeva..parca dam numai de bine" (citat din marii clasici) a aparut un nene cu mashina care ne-a dus in Brasov pe tot atatzia bani cat am fi data la rata numai ca am mai economisit juma de ora. In BV in 20 de minute am avut tren spre Bucuresti . Tot Intercity...de data asta am dat fiecare cate 70klei ...si am ajuns la ora 10 fara un sfert in Bucuresti........

Niciun comentariu: